Stranddagen - Reisverslag uit Palanga, Litouwen van Annette Loenen - WaarBenJij.nu Stranddagen - Reisverslag uit Palanga, Litouwen van Annette Loenen - WaarBenJij.nu

Stranddagen

Blijf op de hoogte en volg Annette

02 September 2012 | Litouwen, Palanga

Lieve allemaal we zijn weer thuis.
En het was werkelijk fantastisch. We hebben een enorm gave reis gemaakt en vonden het zo leuk dat we niet uitsluiten dat we nog een keer gaan.

Wat een mooie hoofdsteden (allemaal anders maar toch met een zelfde vleugje oostblok) en wat een mooie natuur. Prachtige meren, mooie bossen en fantastische stranden met hagelwit zand zo ver het oog strekt. De warme zee temperatuur moet je er zelf bij denken want die was wel enigszins koud.

Na onze sightseeing dag in Riga zijn we de dag daarna een beetje naar het zuiden gereden voor ons laatste kasteel en daarna naar de kust en hebben we de middag doorgebracht in Jurmala (waar de jet set van Riga waarschijnlijk zijn zomerhuis heeft). Een beeldschoon dorp met grote houten huizen in de naaldbossen en dat allemaal vlak aan het strand. Als we dat hadden geweten hadden we daar 20 jaar geleden een huis gekocht en waren we nu miljonair. Prachtig, het strand was helemaal top, het was mooi weer maar waaide enorm hard dus geen bikini weer maar in spijkerbroek met vest goed te doen. De boulevard is achter het bos, en daar was het goed toeven en hebben we heerlijk vis gegeten in het zonnetje. De dag daarna zijn we verder naar het zuiden afgezakt naar Palanga, waar we een mooi appartement vlak bij het strand hadden, ook weer gescheiden door een naaldbos. Nu was de wind wat gaan liggen dus konden de bikinis uit de tas en hebben we de hele middag op het strand gelegen. Donderdag zijn we een kijkje gaan nemen in Nida op the koronian split, een eiland wat verbonden in met de russichs enclave Kallingrad en die alleen te bereiken is met een ferry (10 minuten varen). Nida het litouwse plaatsje was nog 45 kilometer rijden maar daar is een mooi duin (dik 50 meter hoog) waar je een fantastisch uitzicht hebt. Daarna zijn we naar het strand gegaan, prachtig strand, met keiwit zand en kilometers lang met nauwelijks mensen. Helemaal top en een prachtige afsluiting van onze super reis.

Gisteren en eergisteren hebben we in de auto door gebracht (dat was dan werkelijk het enige minpuntje ---- hoewel de bewegwijzering laat te wensen over en het eten heeft weinig groente - maar verder was het super).

Nu zijn we weer thuis. We hebben genoten. Veel liefs van ons.

• 02 September 2012 - 18:32

Natasja: